Tofas Team

Tam Versiyon: arkadaşlar aracınıza sakın atiker beyin takmayın(güncel)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
aracımı aldığımda üzerinde tartarin marka 10 yıllık beyın vardı.zamanla eskımıs koku yapıyodu çok yakıyodu.hatta kontak açıldığında arabanın önünde durulmuyordu.şehiriçi 0.40 krş şehirdışı 0.25 krş yakıyodu.biraz idare edeyim sonra iyi bi beyin alırım diyordum.kurban bayramından önce durum daha da kötüleşti artık içeri dahi koku geliyodu mecburiyetten bi de ustaların gazlamasıyla 60 tl ye atıker beyın alıp taktım.ılk zamanlar sürekli ölçüm yaptım.bi keresınde şehiriçi 0.30 krş gibi bi değer yakaladım.sevındım tabı ama kursağımda kaldı ne olduysa su anda yakıt 0.40 ile 0.45 krş arasında gıdıp gelıyor.10 yıllık beyınle 0.40 yakan araba sımdı 0.45 yakıyor.arabada bı sorun yok bakımları tam.hangı ustaya gıtsem ayarlar ıyı araba saat gıbı dıyolar.yakıtı soyluyorum bı anlam veremıyorlar.beyıne de baktırdım bozuk mu dıye.bozuk değilmiş.yanı arkadaslar ben laf dınlemedım atıker taktım çok büyük bi hata yaptım.kımle konustuysam neden taktın dıyo.en kısa zamanda lovato yada landırenzo beyın taktıracağım.


arkadaslar konuyu ben acmıstım şikayetımı dıle getırmıstım.bı deneme yaptım sonucunu sızınle paylaşayım dedım.gecen hafta ıspartaya kar yağdı hava - lere düştü.benım yakıtta baya bı artınca sınırlendım eskı tartarın regülatörümü gerı taktırdım.3 kere denedım arabayı gazı lt sı 3.09 dan alıyorum 20 tl lık gazla 50 km yol yapıyorum su anda hemde 10 yıllık ve kacıran bı beyınle.kalıtelı yenı bı beyın olsa kaç km yaparım sız varın düşünün artık.
bende de atiker takılı şu ana kadar sorun yaşadım 1 sene olmadan eğer elimde avcumda olsa brcyi tek geçerim hem yakıtı düşük hemde işçilikleri mükemmel arkadaşımda brc takılı ben 150 km yi 35 tl ye giderken o 30 tlye gidebiliyor
Biz boşuna demiyoruz kumar işte yerli malzemeler brcde artık yerli üretim diye biliyorum landirenzoyuda sadece sitesinde şehirinizde bulunan yerlerden temin etmeniz gerek onunda çakmasını yapmışlar ayrıca subap ayarını sürekli kontrol etmelisiniz düz motorda
(20.11.2013, 03:06)Falcon417 yazdı: [ -> ]Biz boşuna demiyoruz kumar işte yerli malzemeler brcde artık yerli üretim diye biliyorum landirenzoyuda sadece sitesinde şehirinizde bulunan yerlerden temin etmeniz gerek onunda çakmasını yapmışlar ayrıca subap ayarını sürekli kontrol etmelisiniz düz motorda

sorma abi seni dinlemedik 60 tl para boşa gitti.öğrenci adamım az para değil benim için.subap ayarı,bujileri yeni arabanın.bilgisayarlı gaz ayarında da hıc hata cıkmıyor ama yakıt bu şekilde.yaptırmadığım karbüratör temizliği,buji kablosu değişimi falan kaldı.artık ne kadar etkı eder bılmıyorum.en kısa zamanda landırenzo alcam
Yiğit öncellikle geçmiş olsun kardeşim ıspartada gerçekten düzgün bi otogazcı buldum sonunda vizeler başlamadan gidelim bi baktıralım arabaya karbüratör temizletsende birşey değişmez lpgde karbüratör devreden çıkıyor zaten buji kablolarını falan değiştirelim deneyelim birde.
Bende de atiker takılı 40 50 krş yakıyor araç..
İşinin ehli bir usta var tanıdığım, ona danıştım beyini değiştirmek konusunda tüm yerli malzemelerden uzak durmamı söyledi.
Elinde her çeşit beyin mevcut hepsini teker teker gösterdi ama hiçbirini takmamam gerektiğini de ekledi.
Son olarak ne yapmalıyım dediğimde made in italy yazılı LOVATA kutusunu gösterdi. Fiyatı biraz yüksek ancak 30 35 krştan yukarısını yakarsa gel ücretini geri vericem diye de garantisini verdi.

Montaj dahil yeni aparatlarıyla ve ayarıyla 170 Liraya hallediceğini söyledi.
Kimse beni yanlış anlamasın, şirin gözükmek adına he diyebileceğim yerde, size karşı çıkma durumundayım.

Önce şunu belirteyim, atiker ürünlerini zayıf malzeme kullandığı için benimsemem, kendi aracım için son tercih edeceğim üründür (eğer en ucuzu o olur ise)

Benim tecrübelerime göre, sorunu yanlış yerde arıyorsunuz.

Karbüratörlü LPG Regülatörleri (beyinleri) nin çalışma prensipleri aynıdır. Biri diğerinden fazla yakıt tüketemez. Bu cihazlar sadece üretimden sorumlu, yaktığınız yakı enerjiye çevirmek motorunuzun işi.

Teknik olarak LPG Regülatörü (beyni) çok yakıyor demek, benzin otomatiği çok yakıyor demek gibi birşey.

LPG Regülatöründe (beyninde) arıza.

1- Kaçak vardır. Yakıtı atıyordur.

2- İçinin membranları eskimiştir. Ayar tutmat adamı rölantide delirtir.

3- İçi dolmuştur, düzgün çalışmaz.

4- Sıcak su boruları çatlamıştır ısınmaz.

Aracınızın yakıt sorunu varsa. Sorun ayarınızda, ateşlemenizde, siboplarda, motordadır veya sizin kullanımınıza bağlıdır.

Regülatör değişiminden sonra yakıt düşmesi (eğer eskisinde kaçak yoksa) tamamen yeni montaj esnasında yapılan LPG ayarı ile alakalıdır.

Aracın motorundan ve ayarından emin olduğunuz yüksek yakıt tüketim sorunlarında şüpheli ateşleme bobinidir.
bende atiker beyın taktırdım ama 45 kuruştan yukarı yakıyordu sonra sistemi elden gecirdim.
ilk önce benzin aldım arabaya tekleyerek çalışıyor karbratörü elden gecirdim contalar diyaframlar değişti.
ateşleme sistemi buji platin meksefe değişti sonuç aynı
daha sonra motor ısınmıyordu sorun termostat yazlık kışlık termostat taktırdım çekişi arttı motor sabit 90 derecede
şuan 30 kuruş yakıyor.
bir tek avans ayarı kaldı.
bence sadece sorunu lpg beynine endekslememek gerekir . 2 sene garantili bozulursa at yenisini al zaten 60 tl
benim düşüncem
Bende lavato var 1 lt ile 11-12 km yol gdyo
(20.11.2013, 03:44)ıstanazlıoguz yazdı: [ -> ]Yiğit öncellikle geçmiş olsun kardeşim ıspartada gerçekten düzgün bi otogazcı buldum sonunda vizeler başlamadan gidelim bi baktıralım arabaya karbüratör temizletsende birşey değişmez lpgde karbüratör devreden çıkıyor zaten buji kablolarını falan değiştirelim deneyelim birde.

tamam kanka bakalım sınavlardan sonra ama pek bısey degısecegını sanmıyorum ayarlarında bı anormallık yok cunku arabanın

(20.11.2013, 12:06)classing yazdı: [ -> ]bende atiker beyın taktırdım ama 45 kuruştan yukarı yakıyordu sonra sistemi elden gecirdim.
ilk önce benzin aldım arabaya tekleyerek çalışıyor karbratörü elden gecirdim contalar diyaframlar değişti.
ateşleme sistemi buji platin meksefe değişti sonuç aynı
daha sonra motor ısınmıyordu sorun termostat yazlık kışlık termostat taktırdım çekişi arttı motor sabit 90 derecede
şuan 30 kuruş yakıyor.
bir tek avans ayarı kaldı.
bence sadece sorunu lpg beynine endekslememek gerekir . 2 sene garantili bozulursa at yenisini al zaten 60 tl
benim düşüncem

iyi diyosun hoş diyosunda abı benım arabamın bakımları tam.usta yapacak bısey bulamıyor.tek seçenek kaldı su ana kadarda atıker takıpta memnun olan gormedım.demek kı var bısey
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6