Tofas Team

Tam Versiyon: impco lpg propane carburetor mikser
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Ebay i lpg parcalari ile ilgili kurcalarken impco lpg propane karbratorlerine rasladim.anladigim kadari ile var olan karbrator sokulup yerine bu lpg karbratoru takiliyor

Guzel bir sistem ciglesidir mikseridir borusudur ayaridir pek ugrastirmiyor sanirim.yanliz ayni zamanda benzinde kullaniliyormu henuz bilmiyorum.fakat lpg yakiti ve ekonomisinde optimim gereksinimi saglayacagindan supe yok

bir cok mikser cesidi ,alternatifi cok diger ulkelerde ama malesf ulkemizde bu isler rant meselesi, tek elcilik ve bunlara bagli olarak vatandasa yansitilan ucuk,abuk subuk fiyatlar yuzunden bu sistemlerden uzak kaliyoruz.

100 dolar = 205.05 tl
100 euro = 275.59 tl

ebay likini ekliyorum daha farkli tiplerdede mevcut
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=impco+lpg&LH_PrefLoc=2&rt=nc

[Resim: SOzRiUD.jpg]
[Resim: poOhW0C.jpg]
[Resim: PoKNBte.jpg]
[Resim: pF6c0O8.jpg]
Kargosu ve gümrük vergisi var.

Bu şekilde takılırsa normal karbüratörlerin sökülmesi lazım. Tabi gelecek olan kelebeğin manifolda oturması için flanş yapılması da gerekebilir.

Veya kelebeksiz sürümünü alırsınız, montaj etmek için kep yaptırmanız gerekir.

Sonuç olarak 400 tl civarında bir maliyeti olacaktır.

Değişken mikserler veya lpg karbüratörleri. Standart mikserlerden daha iyi çalışma performansı sağlar. Ancak bu cihazlar aracınızı ideal şartlarda çalıştırmak için tasarlanmıştır. Mevcut motorunuza ekstradan bir yakıt tasarrufu sağlamaz. Ancak ayar bozukluğundan dolayısı ile oluşabilecek fazla yakıt tüketiminin önüne geçerler.

Benzinle çalışmada tamamen problemsizler. rahat rahat kullanabilirsiniz. Düzgün ayarlandıktan sonra bir daha ayar gerektirecek bir husus yaşanmaz.

Ancak montaj için, iyi usta lazım, lafta değil, gerçekten iyi, işin prensiplerini anlamış bir usta lazım.
kargosu 35 dolar civardinda vergi icinde satici ile gorusulup halledilir !

benzinde pek kullanilmadigi icin benzini yerine bu karbrator degerlendirilebilir.hali hazirda benzindede calistiginz sizde yazdiniz,saticida benzinde de kullanildigini soyledi.cok extrem bir durum deil ,alternatif olarak degerlendirilebilir diye dusunuyorum.bizim araclarimizin karbrator sorunlari var bildiginiz gibi gerek hava almasi gerek ciglesi.bu urunun daha az sorunlu olacagini dusunuyorum

fakat parcasi ,contasi konusunda bir fikrim yok.

solediginiz gibi isin onemli kismi zaten usta.almis olursak eger yaniniza bir ugrariz olmazmi ?
tofaş emme manifoldlarıyla uyumluluk açısından pek farkı yok gibi, açık hava filtreleri metal kelepçe ile uydurulabilir diye düşünüyorum, flanş gerekirse eski karboratör üstünde oynanarak flanş yapılabilir, iyi forumlar
yapılmış bir uygulama var ama kim nerde ne zaman nasıl yapmış muamma.

[Resim: xbu1.jpg]
Cihazlı, cihazsız gelin, biz her türlü ayarlarız.

Aracın benzinde çalışması, karbüratöre ve mikser kurulumuna bağlı. Bunları düzgün yaptırdıktan sonra. Araç her koşulda çalışır.

Bu cihazlara gelince

Mekanda iki ayrı türevi rafta yatıyor. Bizdekilerin kelebek mekanizmaları yok. DŞK karbüratörünün kelebek kısmı sökülüp boru kaynatılarak direkt oturtmada yapılabilir. Ancak emisyon testinde benzinde çalıştırın derlerse ne olur orası şimdilik meçhul. Makina mühendisleri odasına araçları ruhsatta sırf LPG ye çevirmek için ne yapmamız lazım diye sordum bir iki ay önce halen cevap gelmedi.

Kendi aracımda denedim, istediğim gibi olmadı, daha doğrusu ayarlaması o kadarda basit değil. Bir kere ayarı yapıldı mı, daha sonra müdahale edebileceğiniz bir mekanizma yok bu yüzden, bir takım değişiklikler yapmak lazım, onuda araç üstünde araca göre yapmak lazım.

Yaklaşık 1000 km kadar kullandım, kullanım yönünden bir fark görmedim. Ancak bu sizin için geçerli olmayabilir. Araçlarımız aynı zamanda test araçları olduğu için daima kontrol altında ve tam ayarında olduğundan LPG konusunda bir sıkıntı yaşamıyoruz.

Benim sizlere daha basit bir çözüm tavsiyem var, turbo kitlerinde kullanılan kepleri yüzük mikserler ile montajlayıp, açık hava filitresi kullanmanız yönünde. DŞK da en büyük sorun karbüratör kepine yapılan uygulama.

Daha doğrusu bu tür yuvarlak, taslı filitre kabı kullanan tüm araçlarda benzer sorunlar oluyor.

Bu yüzden alt yapıyı biraz değiştirmek lazım.

[Resim: 16zi9na5rw0.jpg]

Buna benzer keple

[Resim: mikser-cw9f4-12205.jpg]

Böyle bir mikseri birleştirip gayet başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Biz kendi aracımıza bir uygulama yaptık memnun kaldık.

Yazıyı, bu konuda daha farklı, bir proje ile kafa yorduğumuzu belirterek bitireyim.

Kolay gelsin...
Cihazlarin cok koplike olmasi bizim gibi son kullanicilar icin pek uygulanabilir degil sizinde solediginiz gibi.buda herhangi bir marjinal fayda olusturmaz.suan arastiriyorum farkli ulkelerde bi yeren bisi yakalarsam neden olmasin

simdi burdaki problem sanayideki gaz ayari yapan yerlerin bant sunger bulasik teli gibi bilimum temizlik urunlerini karbrator kepinin orasina burasina sokarak ,al sana yar yaptim diye araci bize teslim etmesi...bu bahsedilen cihazda hava ve yakit oranini ayari uzun sure bozulmadan optimum surede ve karisimla kullanmak....hava filtresi gaz filtresi yaz kis gibi degisen durumlarda yapilan islemlerde hassas olan ayarin vaziyetide degisiyor...bu cihazlarla bu durum ortadan kalkar bizde sadece gaz filtresi degistirerek yola devam edbiliriz diye dusunmustum.

eklemis oldugunuz resimde ki aracin motoru degismis ,turbolu bir motor yanis gormuyorsam.
bahsettiginiz uygulama yapilirmi yapilmazmi bilmiyorum kendi adima henuz o asamaya gelmedim

karbrator kepleri ile ilgili benzer sorunlar demissiniz.bu tarz keplerde bahsettiginiz sorunlar nelerdir ?
Son kullanıcılar, her halükarda montaj için ustaya muhtaç.

Sorun ustaya kolay ayarlanabilir bir cihaz vermek. Problemsiz, olacak, takacak, gönderecek, parasını alacak.

Diğer türlü, cihazın satışından gelecek kar, harcanan zamanı kurtarmaz. İş bu raddeye gelince klasik mikserin performansı ile baş eden bir ürün bulmak güç.

Düzgün kurulmuş bir sistemde, bant vs kullanmadan sağlıklı ayar yapmak mümkün. Sorun genelde mikser montajında.

Büyük taslı karbüratör filtreleri

[Resim: 56884_html_m68ede9b7.jpg]

olan araçlarda (DŞK, Brodway, Taunus, Skoda vb) montaj esnasında tas delinir, genelde geçişi zor olan yerden delinir. Mikserlerin oturtulması da güçtür. Yapılan ufak montaj hataları veya bakımsızlık aracın mikserden sonra hava almasına neden olur.

Bu da LPG regülatörünün yeterli gaz üretememesine yol açar. Ondan sonra devreye, bantlar, teller vs devreye girer.

Piyasadaki mikserler ile bu sorunları yaşamadan kurulum ve veya ayar yapmak mümkün.

Ancak eğer yukarıda bahsettiğim türden bir kurulum yaparsanız

[Resim: 5D7FDD740C4F4DFE809B7C85D806E537.jpg]

Bunun gibi (gerçi burada yaprak mikser var).

Problem çıkma ihtimalini minimize edersiniz. Biz elimizden geldiği kadar, problemsiz LPG ayarı için bilgi vermeye çalışıyoruz. Ancak insanlar alıştıkları çözümlerden kolay vazgeçmiyorlar.

Bir diğer husus, sistemin her koşulda motor vakumuna dayanması. Filtre tıkandıkça yakıt artar. Kesin çaresi elektronik. veya her 5 binde, mevsim değişiminde filtreyi değiştirmek. 15 tl lik filtreyi değiştirme diyen o kadar çok müşterimiz var ki.
(14.11.2013, 00:13)ProffLPG yazdı: [ -> ]Benim sizlere daha basit bir çözüm tavsiyem var, turbo kitlerinde kullanılan kepleri yüzük mikserler ile montajlayıp, açık hava filitresi kullanmanız yönünde. DŞK da en büyük sorun karbüratör kepine yapılan uygulama.

Daha doğrusu bu tür yuvarlak, taslı filitre kabı kullanan tüm araçlarda benzer sorunlar oluyor.

[Resim: mikser-cw9f4-12205.jpg]

Böyle bir mikseri birleştirip gayet başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Biz kendi aracımıza bir uygulama yaptık memnun kaldık.

Yazıyı, bu konuda daha farklı, bir proje ile kafa yorduğumuzu belirterek bitireyim.

Cevaplar icin tesekkur ederim.detayli anlatiminiz hakkinda bir kac soru sormak istiyorum.

turbo kepi ve bahsettiginiz mikserin montaji hakkinda biraz daha detay verebilirmisiniz.mumkunse gorsel olarak ?turbo kepi ve mikser.elinizde mataryel yoksa sorun deil gorsel olmasi.

bahsettiginiz mikser yerine yaprak mikser uygulanmasi daha mantikli degilmi ? lakin yaprak mikser ile emme manifolduna bahsettiginiz miksere gore yakin olmasi daha avantajli degilmidir ?

dairesel olan resmini eklemis oldugunuz mikserin uygulama asamasi pek kolay degil sanirim.yani bu mikser tam olarak nereye oturacak.turbo kepin hemen hava giris kisminami ?

daha farkli bir proje hakkinda detay verebilirmisiniz ?

(14.11.2013, 02:24)ProffLPG yazdı: [ -> ]Bir diğer husus, sistemin her koşulda motor vakumuna dayanması. Filtre tıkandıkça yakıt artar. Kesin çaresi elektronik. veya her 5 binde, mevsim değişiminde filtreyi değiştirmek. 15 tl lik filtreyi değiştirme diyen o kadar çok müşterimiz var ki.

burdada kesin care elektronik demissiniz bu kismi tam olarak anlayamadim.elektronikten kastiniz nedir ?
Epeydir aklımı kurcalıyan bi durum var şuanda bende sizin sorularınızın arasına girdim ama kusura bakmayın paylaşmanın tam kıvamı şuan Smile Hazır konu farklı lpg mixer sistemleri iken. Karbüratör emiş gücüne göre kelebek yardımıyla açılıp kapanabilen bir mikser sistemi var ismini biliyorum forumda sıkıntı olmuştu o yüzden yazmıyorum sizde biliyorsunuzdur muhakkak epey tanındı piyasada. Gel gelelim bu ürünlerin fiyatı çok uçuk. Aramızda aracına bende dahil olmak üzere Yaprak mikser ve Açık hava filtresi sistemini kullananlar var ama düzgün ayar tutturan yok hele ki bantlama sonucunda ya alt devirde yığılma yada üst devirlerde hantallık söz konusu oluyor. Ben şöyle bişey düşünüyorum, açık hava filtrelerinde kullandığımız demir boruların içine karbüratöre yakın bi konumda ufak bi kelebek ve ona bağlantılı distribitör vakum otomatiği ile hava gaz ayarını tutturabilirmiyiz acaba? http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-dogan-kartal-slx-sahin-s-distribitor-vakum-avans-otomatigi-136709331/detay?hideSearchFilter=false&showViewPreferences=true
Şu ilandaki vakum otomatiği düşünüyorum. Diğer bir sorum ise diyelim biz bu parçayı ve doğru kombinasyonu ayarlayıp kullandık, arabaya boş viteste gaz verdiğimiz zaman vakum az gibi geliyor. Motor viteste yükteyken acaba daha fazla mı vakum oluşturuyor yoksa tam tersi bir durum mu söz konusu oluyor? Böyle bir sistem uyarlasak nerede nasıl Lpgde AFR ayarlatabiliriz? Çok soru sordum kusura bakmayın biraz beyin fırtınası yapalım dedim Smile
Sayfalar: 1 2