Tofas Team

Tam Versiyon: Komple toplama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba Tofaş ailesi.Aracımın kaportası dışarıdan bakıldığında çok iyi fakat acayip çürükler var.Kısaca özetleyeyim.
-kapıların hepsinin çıtaları çürük
-Altında çürük yok aracın bi orası sağlam zaten.
-Arka çamurluk içleri delik deşik lastik parçalamaktan ve çakılda dönmekten (bunu yaptığıma pişmanım.)
-Çamurluk içleri komple değişecek dedi ustam ve arka iki çamurlukta değişmeliymiş.
-Kapı altı marşpiyellerde yerel olarak çürükler var.
-Aracın önünde ve altında sıkıntı yok.
Tüm bunlardan sonra birde fırın boya ister.Hepsine okey ama ustalar yanaşmıyor. Smile Herkes sat diyor.4000 TL harcama yapabilirim.Motor yürüyen sorunsuz ok gibi.
Ustanın demesi şu: Aracın arka çamurluklar çıkartılacak.Götü komple ayrılcak gövdeden bagaj havuzu arka panel falan.Kapı altı marşpiyeller değişecek.Yani çok uğraştırırmış.Bazı ustalar olmaz diyor.Sizin fikriniz nedir? sat demeyin eğer yapılmazsa dökülene kadar kullanırım gene satmam.

falcon-87

Yüksel abi bence yaptır ben satmanı önermem, yaptırır binerim.Smile ilk önce yaptırmaya kararlı isen kendin çürükleri kazı ve meydana çıkar, arka çamurluk içlerini çürük yerler kesilir, saç kaynatılır, ve antipası atılır.kapı altı marşpiyelleri iç-dış satılır, [Resim: tq3d8.png]. en sonda boyanın hepsi dökülür (sağlam bir boya için.) ve boyanır. maliyete gelecek olursak arabayı kendin soyarsın, iç-dış aksamları söker, çürükleri meydana çıkarırsın bunun fiyatta etkisi olur. iyi bir usta tarafından bu işlemler yapılır ve fırınlı boya atılırsa 1.500-2000 tl arası bir rakama bulur diye düşünüyorum, umarım yardımcı olabilmişimdir.Smile
Bende yaptırmayı düşünüyorum 4000 limitim var.ustam boyacım on numaradır.Kaportacım amca oğlu zaten.Arabayı soyma işini ben yaparım kolay iş.Ama işte ustalar yanaşmıyo amcaoğlu bile uğraşmak istemiyo.kışın olur anca diyodu işler azalıyomuş ozaman.bakalım 1 ay sonra açıcam ona bu konuyu.
sağlam olurmu bilmem ama kesme kupalar falan var arkayı komple 500 e falan veriyorlar. hasarsız ön arka birde tavan yapılabilir ama sağlıklı olur mu bilmem.
Bende geziyorum arada sanayileri ustalar şımardı. Sadece sigortadan gelen işleri yapıyorlar onlar da çoğunlukla parça sök sıfırını tak zaten. Tamir doğrultma işleri bitmiş artık. Kimse uğraşmak istemiyor. İşini bilmeyen, tamir etmeyen sadece vida söküp takan ustacık lar olacak her tarafta.
Sende denilenlere kulak asma birader yaptır bin arabanı. Boyat doğrult yapanını bulana kadar..
ya usta iyiyse değişmeden parça atarak halleder benim doğanımın taban çürük içindeydi parça atarak pırıl pırıl yapmıştı
arka çamurluklar neden sökülecekmiş orasını anlamadım benzin deposu arka koltuklar taban ve bagaj halıları çıkartılır bütün davlumbazlar elden geçer orijinal parçalarla değiştirilir. çamurluk ağızlarında çürük varsa onlar kesilir çamurluk ağızları halledilir. bukadar yani 1,5-2 bin tl halledilecek işler boyası dahil
(20.10.2013, 21:33)gkhan yazdı: [ -> ]arka çamurluklar neden sökülecekmiş orasını anlamadım benzin deposu arka koltuklar taban ve bagaj halıları çıkartılır bütün davlumbazlar elden geçer orijinal parçalarla değiştirilir. çamurluk ağızlarında çürük varsa onlar kesilir çamurluk ağızları halledilir. bukadar yani 1,5-2 bin tl halledilecek işler boyası dahil

aynen 2000 i geçmez bencede temiz bir boyayla hemde
Burda kaza yapmıştım arkadan clio çarpmıştı.Ozaman arka çamurluk davlumbazlarını değiştirecem demişti usta sonra caydı.Neymiş bi sökmeye başlarsa birsürü şey çıkarmış.Yok olmazmış sat bunu başka al diyolar.Sanki alacağım araba 4 4lük olacak.ben bunu toplatacam arkadaş varmı ötesi.Yok be abi usta kalmamış piyasada.Bizim bi arkadaş Bursa ya göndermişti araba sıfır gibi gelmişti acaba öyle bişey mi yapsam sizce?
Bizim burda ne ustalar var arabayı pert alıp ayağa kaldıran, senin ustalar ya işçiliklerine güvenmiyorlar, yada az işle çok para kazandıran arabaları kaçırmamak için seninle uğraşmıyorlar Smile Benimde tanıdık ustalar var işçiliklerini tek geçerim, kaçmaya çalıştılar dedim yook, alın bu arabayı eti sizin kemiği benim, tam 2 ay sanayide kaldı ama fabrika çıkışı gibi bir hal aldı, ikinci araba olduğu için zamandan kazandım ben boş kaldıkları zaman detaylı olarak uğraştılar ama değdi Smile Daha önce sat bunu adam olmaz diyen vatandaşlar şimdi gözlerini alamıyorlar arabamdan etrafında dört dönüyorlar Smile Çamurluk değişimindede birşey yok benim aracımında sol çamurluğu komple panel olarak değişti 1 haftadada çıktı ama ben Tofaş yetkili servisinde yaptırmıştım tabi. Sanayide gezmediğim yer kalmadı her gören usta maaşallah orjinalmiş aracın diyor o çamurluğun değiştiğini anlayamıyorlar bile ben söylemeden Smile Kısacası biraz sabırla idare et altındaki aracını topla milletin lafına bakma derim ben Smile
Sayfalar: 1 2 3