Tofas Team

Tam Versiyon: yağ katkısı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
bir çok yağ firması özellikle belirteyim castrol ve selenia firmaları yağ değişiminde motor yağ katkısı kullanmayı kesinlikle önermiyorlar sebeblerinide açıklıyorlar... ve bence de mantıklı olduğu yerlerde var benim kafama takılan şu; peki( nano teknolji bor ve elmas kristalli) katkı kullanmak doğrumu yani bu nano partiküllü borlu katkı ile normal bilidiğimiz katkılar farklımı .....her ikisinide kullanmamakmı lazım yoksa bor power i kullanabilirmiyiz
usta ben bor katkısını baya bi devir yapmış ve yağ değişimini yapmaya giden araçlar için olduğunu duymuştum 150-200 bini devirmemiş motorlar için değil diye biliyorum çünkü ben rektefe yaptırdıktan sonra kime sorduysam koyma dedi örn. aracın 200-250 bine gelcek yağ değişimi yaptırcan o zmn uygun görüyorlar zaten bor katkısının kutusunun üzerindede böyle yazıyordu sanırım
Merhabalar,

Uzun süre araştırdım bu konuyu ve gördüklerimi açıklayayım. Öncelikle yağların üzerinde ''yağ katkısı kullanmayın'' ibaresi yağ katkıları için geçerli. Yani bor katkısı dışında 444,double up gibi firmaların yaptığı katkılar bunlar. Bu katkılar yağın viskozite oranlarını değiştirdiği için yağ üreticileri bunları önermiyorlar.

Diğer bir husus da bor katkıları. Bu katkıların yağ viskozitesini etkilemediği ve metale yapışan bir metal katkısı olduğu söyleniyor. Eğer ki viskozite oranları değişmiyorsa bor katkıları zaten başlı başına ayrı bir sektör.

Bor katkıları piyasada tutulan 2 marka ile isim yaptı. Motorsilk ve BorPower. Ben Motorsilk kullanma taraftarıyım. Bu işin mucidi Motorsilk firmasıdır. Motorsilk 150bin km, BorPower 60bin km etkiliymiş. BorPower firması elmas,altın v.s. diyerek biraz kelime oyunu yapmaya çalışıyor sanırım. Hepsi Nano teknoloji ile üretildi. Bence Motorsilk alın gerisi ticari kandırmaca gibi.. (Sahte ürünler piyasada cirit atıyor. Tanınmış E-Ticaret sitelerinden alışveriş yapmanızı öneririm)

Ben Doğan L ve Polo aracımda denedim. Sesin bariz şekilde azaldığını farkettim. Ancak yakıt tasarrufu v.s. gözlemlemedim.

İnternette kullananların %95'i memnun.. Ancak memnun olmayanlar da var. Sesin arttığını,yağ müşürünün bozulduğunu, rölanti dengesizliği yaşadığını söyleyenler var. Ben ve çevremdekiler bu sorunlarla karşılaşmadık. Araçlarımız eski olduğu için bence kullanıp denemekte yarar var diye düşünüyorum..