Tofas Team

Tam Versiyon: Komple elektrik sorunum.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar birkaç elektriksel sorun ile karşılaştım.

Tamirciye götürmeden önce sizlere danışmak istedim.


İlk başlarda kontak gelmiyor sadece akü ışığı yanıyordu. Kontağa bağlı olan tüm elemanlar(Sisler, Devir saati, Benzin-hararet göstergesi, fren-geri lambası işlevini yerine getirmiyordu.
Aracı çalıştırdıktan sonra farları bir iki kere açıp kapayınca hepsi bir anda geliyordu.

Oto elektrikçi bir tanıdığım kontak terminaline çok yük gelmiş demişti ilave artı vererek güçlendirdi bir süreliğine işe yaradı ancak şimdi tam gitti.

Sigorta kutusundan olma ihtimali var denildi kutuyu oynattım gelip gitti birkaç defa artık oda gelmiyor.

Dün biraz bakındım etrafına direksiyonun arkasındaki bakaliti söküp kabloları inceledim kısa devre soyukluk veya temassızlık yapan varmı diye.
O anda kontak kapalıyken sağa sola sinyal verebildiğini farkettim aracın. Ve işin garibi 4 lü düğmesi sadece sol sinyali yakıyor ve kontağı sürekli açık hale getiriyor anahtar takılı olmadığı halde..

Sizce ne yapmalıyım ? Kontak terminalimi değiştirilmeli yoksa sigorta panelimi? Hangisinin arızalı olduğunu nasıl anlarım sigorta panelini söküp bağlantılarını kontrol etmelimiyim.
4lü anahtarıyla kontağın ilişkisi var orada kısa devre yapıyor olabilir anahtarı çıkarıp denedin mi kontak açmayı ?
usta normalde anahtar gurubunun komple kontak ile alakası var diye biliyorum çünkü benim far düğmesinde kısa devre vardı anahtarı cıkarınca stop etmiyordu ( bi ara stop etti diye viteste ayağımı debriajdan çektim öndekine giriyodum) senin düğmelerde kısa devre olabilir
Far anahtarından kontak terminalinden gelen + ve düz + var bunlar birbirine kısa devre yaparsa kontak açık kalır
Kontakta açık kalma yok, kontak hiç yok Smile Anahtarı çevirdiğimde sadece akü ışığı var. Kontakla ilişkisi olan hiçbir aksam çalışmamakta.

Bugün biraz sinirlendim seri şekilde aç kapa yaptım far düğmesini, birden kontak geldi..

Far düğmesini çıkarıyorum daha doğrusu tüm düğmeleri tek tek soketlerinden çıkardım ama değişen hiç birşey olmadı. Far sigortalarını parkları falan hepsini çıkarıp denedim kısa devre olsa bile elektrik gelmeden olmaz diye düşündüm..

Şöyle ki; araba çalışmadan düğmeyi seri şekilde kapayıp açsam da gelmiyor ancak çalıştırıp gaza yüklenip aç kapa yaptığım anda tüm sistem geliyor. Sanırım şarj dinamomda da sıkıntı başlıyor.

Ben bir türlü çözemedim. Bu arada 4 lü düğmem baya hasar aldı hem kontak açıyor hemde sadece solu yakıyor şuanda. Birde deney yaptık üzerinde biraz ön yüzeyini açıp içindeki bakırları çektim tek tek hangisi arızalı diye bir ara baya bir duman aldım erittim Smile Orijinal düğme bulmak baya zor ve yan sanayi düğme alma sıkıntılı oluyor dedi elektrikçim.
4 lü flaşörünü değiştirmeli miyim ? Ondan olabilir mi yanmaması ? Çünkü 4lüyü açıp sağa sinyal verdiğimde yanıyor 4 sinyalim. Sinyal kolu kapalı konumdayken 4lüyü açtığımda sadece sol yanıyor.
Sorun service sigortasından.Onu bi kontrol et sigortayı değiştir,sigorta kutusunun arkasına elini sokabiliyorsan soketini bastır.
Services sigortasını defalarca değiştirdim. Artık olmazsa paneli söküp sağına soluna bakıcam erime oksitlenme yada genişleyen bir yeri varmı diye.
arabayı elektrikçiye götür komple yeni elektrik tesisatı cektir kardes
O uzun ve tuzlu iş Smile

Kendi çabalarımla yapmaya uğraşıyorum elimden bu tür işler gelir.

Yeter ki bana kılavuzluk edecek şema,bilgi olsun gerisi kolay. Neyin ne olduğunu bilirsem onarımı yapmak basitleşir
MOTOR TESİSATI 185 TL

TORPİTO TESİSATI 200 TL

ŞAHİN ARKA TESİSATI 175 TL
Sayfalar: 1 2