Tofas Team

Tam Versiyon: Yurtdışı sitelerinden alışveriş yapmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Yurtdışından defalarca alışveriş yaptım.Son 6 ay 1 senedir filan birşey almadım.

Yasa hala aynıysa bayramlardan önce ve sonra 1 ay 300 dolar normal zamanda 100 dolar altı gümrük ödenmez.Üstünede gift vs olur yine üstüne 100 dolar altı yazarsan bedelini yine takılmayabilir.

Cep telefonu getirmek kesinlikle yasak.Sadece ithalat ihracat belgen varsa telefon ithal eder vergisini öder kaydettirebilirsin bireysel olarak telefon getiremezsin vergisini vs ödeyecem desen bile!. Gümrüğe takıldığı anda geri gönderirler.Hiçbir şekilde alamazsın es kaza takılmaz geçerse alırsın ama o zamanda kaydı vs var fiyatta çok oynamıyor artık.

Gümrüğe takılıp takılmaması biraz şans satıcı bedelini 100 dolar altı yazıp hediye olarak işaretlerse gümrüğe takılmayabilir tabii bu paketin boyutunada bağlı büyük bir paket takılabilir onada şansına ardiye parası ödeyip alabilirsin yada vergi ödedirtler.
Misal teyp getirirsin yok gümrük müşaviri yok trt bandrolu alacan vs buranın 3 misli fiyatına teybin olur.

Dolar yüksek şu an öyle aman aman yurtdışında 10 lira burda 100 lira olan birşey kalmadı.

Şu an yurtdışından alışverişin eski cazibesi yok hatta artık Türkiyede çoğu ürünler yurtdışı fiyatından ucuz Smile

Sonra kargosu var satıcıyla uğraşması var ingilizcen var mı ? Tamam hazır diyaloglar var ama satıcı ürünü göndermez konuşman lazım uğraşacan yanlış ürün yollar bozuk yollayabilir yani riskli iştir değmez.
bu telefoncular var onlar nasıl yurtdışı telefon satıo ? kaçak telefon ne vergi ödüolar ne ithalat felan belgeleri var ?
Anladım peki bu araç ithalatı felan nasıl ?
ben sürekli ürün alıyorum yurtışından,şimdiye kadar bi 10 adet telefon aldım,daha bugun s4 aldım,sorun olmuyor gönderen kişi ayarlıyor orasını,gümrüğe takılma riski 100 de 1
şimdi gümrük müşaviri açtı kutuyu baktı telefon ozman nolcak bide hangi siteden aldın telefonu fiyatı nedir
kardeş iki çeşit posta gönderisi var,biri kontrol edilen,diğeri kontrolsüz olan,kontrolsüz olan maksimum 30 dolar değerinde olması gerekiyor,ben telefonu alıyorum adam kutunun üzerine mp4 player yazıp değerini de 8 dolar yazıp kargoluyor,gümrük te bu tür kargolar kaba olmadığı takdirde pek incelemiyor,hiçbir sorun olmuyor,bi ara 4 adet birden aldım gümrüğe takıldı haliyle bilmiyordum,gümrüğe takıldığına dair siteye rapor verdim site paramı iade etti,eğer kargo seçeneklerine dhl,ups fedex tarzı kargoları tercih edersen gümrük sorunlarınyla karşılaşırsın,ben telefonu 250 dolara aldım 1:1 ölçülerde
peki ben s4 alcam fiyatı 250 $ kargoyu nasıl getirtmem lazım gümrükte takılmaması için birde ne yazmaları gerekir ? kutuyu açmamaları için ne yazılcak ? + takılırsa vergisini ödersem kargo devam edermi ?
kardeş sen satın al seçeneğini tıklıyorsun gerisini satıcı hallediyor,gümrüğe takılırsa geri gider para ödemeni bile beklemezler,paran da geri yatar hesabına,ama siteyi kullanabilen birisinin alması lazım,mesela ben arkadaşıma aldırıyorum,sorun olursa o ilgilenmeyi biliyor,sana aldırırdım da para peşin malesef
anladım yani alangelleri bilcen ?
alabilirsin sıkıntı olmaz zaten kayıtlı posta olarak geliyor takibi var yalnız ödemeyi paypal ile yap artı 250$ alacan s4 Türkiye'de daha ucuz artı alacaksan free shipping yazanı alacaksın posta yolu chinapos, sigapourpost, honkong post ile alırsan sıkıntı olmaz erken gelsin diye fedex,tnt gibi kargo şirketleriyle alırsan geri gider
Sayfalar: 1 2 3 4