pec_ter
Tek nokta Enjeksiyon LPG olurmu
1
168
Konuyu Okuyanlar:1 Ziyaretçi
Şuan Offine!
Şuan Offine!
pec_ter TofasTeam Üye
TofasTeam Üye

  • Konular17
  • Mesajlar111

  • İsim: Yasin
    Şehir: Ankara
    Yaşınız: 25
    Araç Serisi: şahin 1.6 ie
selamın aleyküm arkadaşlar aklımda bir düşünce var şimdi yeni tip lpg sistemlerini inceledğimde lpgyi benzin enjektörüne paralel bağlayıp benzini kesip lpgyi benzin enjektörü üzerinden bağlıyorlar. şimdi bende bi tane sıralı lpg beyni takıp benzin enjektörüne lpgyi direk bağlasam benzinle lpg arasına yön vanası koysam benzine çekince enjektöre benzin verse lpgye çekince enjektöre lpg verse. aracı lpgye çekincede beyin sistemi aktif kalsa sistem benzinde ayarladığı gibi lpgdede yakıtı ayarlarmıki denemeye degermi yoksa boş işmi ne dersiniz fikriniz nedir ?
Şuan Offine!
Şuan Offine!
yigitasker YİĞİT
  • Konular73
  • Mesajlar2,470

  • İsim: Yiğit
    Şehir: İzmir
    Yaşınız: 29
    Araç Serisi: 2001 ŞAHİN 1.4 İE
Fikir güzel,yön vanası olayı zor gibi ama hadi onuda hallettin,lpg yi benzin enjektörü içerisinden geçirerek düzgün püskürtme sağlanması çok zor,çünkü enjektörün içerisinde lpg buharlaşıp istenilen yakıtı boğaz kelebeğine veremez, enjektör iğnesinden lpg yakıtı akarkende mutlaka bir sıkıntı çıkar kaldıki ha enjektörden vermişsin ha şimdiki gibi lpg mikserinden sonuçta aralarındaki mesafe 2-3 parmak kalınlığı mesafesi Big Grin
Dahada teknik meselesi aracın lambda,gaz konum,map sensörü ve koskoca ecusu tamamen enjektörün benzin yakıtı püskürtmesine odaklı üretilmiş bir sistem buna lpg bağlamak çok enteresan olur .