Muhammed TAŞ
Fiat Egea Motor Arıza Lambası ve İkaz Işıkları Anlamları
1
3
Konuyu Okuyanlar:1 Ziyaretçi
Şuan Offine!
Şuan Offine!
Muhammed TAŞ Yönetim
Site Kurucusu

  • Konular91
  • Mesajlar353

  • İsim: Muhammed
    Şehir: Ankara
    Yaşınız: 30
    Araç Serisi: Şahin
    Model Yılı: 1994
  • Rep puanı 3
Fiat Egea 1.4 benzinli, 1.3 multijet ve 1.6 multijet araçlarında bazı durumlarda motor arıza lambası yanmaktadır. Bu durum esnasında aracın hemen durdurulması ve teknik takiplerinin yapılması gerekmektedir. Dizel egea modelinde motor arıza lambasının birçok sebebi bulunurken, benzinli modelde daha az olmaktadır. Fiat Egea motor arıza lambasının neden yandığını, arızanın nasıl çözüleceğini ve diğer birçok detayı bu konunun altından görebilirsiniz.

Egea Motor Arıza Lambası Neden Yanar


Fiat Egea Motor Arıza Lambası ve Anlamları
Fiat Egea modellerinde birçok sebepten ötürü motor arıza ikaz lambası yanabilmektedir. Bu lamba genellikle sarı ve kırmızı renklerde olabilmektedir. Bu arızanın sebebi bazen çok ufak bir sorunken, bazı durumlarda ise büyük bir problemden kaynaklı olabilmektedir. 
  • Sensör arızaları 
  • Yakıt sistemi arızaları
  • Mazot pompası arızası
  • Termostat arızası
  • Enjektör arızası
  • Turbo arızası
Egea ikaz lambalarını gördüğünüz anda bir tamirciye veya servise gitmeniz yapılacak en iyi hareket olacaktır.

Egea Motor Arıza Lambası Kırmızı veya Sarı Yanıyor


Fiat Egea aracınızda motor arıza lambası yandıysa küçük veya büyük bir problem var demektir. Motor arıza ışığı yandığı zaman aracınızda tekleme, sarsıntılı çalışma veya fark edilir bir sorun yoksa arızanın boyutu genellikle büyük değildir. Kablo sıyrılmalarında, sensör bozulmalarında bu gibi motor arıza lambası yanmakta ve  herhangi bir masrafa sebebiyet vermemektedir. 
Egea aracınızda motor arıza lambası yanması durumunda güçten düşüş mevcutsa, 3.000 devir üzeri çıkmıyorsa ve sarsıntılı çalışma mevcutsa hemen stop etmeli ve çekici ile birlikte bir servise gidilmelidir. Bu gibi durumlarda aracı kullanmak, masrafın çok daha büyümesine neden olmaktadır.

Egea Motor Arıza Lambası Söndürme


Egea aracında bir problem olması halinde motor arıza lambası ışığı yanmaktadır. Bu arıza ışığının sönmesi için öncelikle arızalı parçanın değişmesi gerekmektedir. Bir sensörden kaynaklı arıza lambası yanması durumunda sensör değişimi sonrasında bilgisayara bağlanılarak bu arıza lambası söndürülmektedir. Tamir veya parça değişimi olmadan söndürülen arıza lambaları çok kısa süre içerisinde tekrar uyarı lambası yakmaktadır.

Egea İkaz Lambaları ve Anlamları


Fiat egea ikaz arıza lambaları ve anlamlarını alttaki tabloda görebilirsiniz.
Lamba İkonuAnlamı
Egea Motor Arıza Lambası: Motor kontrol sisteminde bir sorun olduğunu belirtir. OBD (On-Board Diagnostics) sistemine bağlı olarak farklı sorunları temsil edebilir. Genellikle aracın bir servis merkezine götürülmesini gerektirir.
Egea Yağ Basıncı Lambası: Motor yağı basıncının düşük olduğunu gösterir. Hemen motoru durdurmalısınız, aksi takdirde ciddi motor hasarı olabilir. Yağ seviyelerini kontrol edin ve gerekiyorsa yağ ekleyin.
Egea Soğutma Sıvısı Sıcaklık Lambası: Motorunuzun aşırı ısındığını belirtir. Hemen durun ve motor soğuyana kadar bekleyin. Soğutma sisteminde sızıntı veya diğer sorunları kontrol edin.
Egea Akü Lambası: Şarj sisteminde bir sorun olduğunu gösterir. Alternatör arızası veya şarj sistemiyle ilgili diğer sorunları temsil edebilir. Bir uzmanın kontrol etmesi gerekmektedir.
Egea Fren Sistemi Lambası: Fren sisteminde bir arıza olduğunu belirtir. Fren sisteminin kontrol edilmesi ve gerekirse onarılması gerekmektedir.
Egea Şanzıman Lambası: Şanzımanla ilgili bir sorun olduğunu belirtir. Şanzıman yağı seviyelerini kontrol edin ve gerekirse bir uzmana başvurun.
Lastik Basınç Lambası: Bir veya daha fazla lastiğin hava basıncının düşük olduğunu gösterir. Lastik basınçlarını kontrol edin ve gerekiyorsa ayarlayın.
Web Tasarım  - Reklam Danışmanlığı
İnstagram: DoğayaKaçanAdam
TofasTeam.com 
Şuan Offine!
Şuan Offine!
DobloJet TofasTeam Üye
TofasTeam Üye

  • Konular4
  • Mesajlar9

  • İsim: Ahmet Günaydın
    Şehir: Ankara
    Yaşınız: 35
    Araç Serisi: Doblo
    Model Yılı: 2003
Bizim eski egea'da arıza lambası yanmıştı fakat belirttiğiniz gibi tekleme sarsılma veya ses yoktu. Sanırım sensör arızasıydı o şekilde 3 ay bindikten sonra değiştirmiştik kendiliğinden sönmüştü.
[+] 1 üye bu paylaşımı beğendi