abdullahmk
Aracında örtü kullanan var mı?
5
266
Konuyu Okuyanlar:1 Ziyaretçi
Şuan Offine!
Şuan Offine!
abdullahmk Şahsına münhasır
Kovulmuş Üye

  • Konular36
  • Mesajlar258

  • İsim: Abdullah
    Şehir: İstanbul
    Yaşınız: 32
    Araç Serisi: 90 Şahin
Selamunaleykum arkadaşlar.
Yine bir soru ile karşınızdayım  Smile  Yaşadığım evin otoparkı yok. Sokakta da çoluk çocuk çok. Ayrıca sağolsunlar komşularım pek temiz, dikkatli ve saygılı insanlar olduklarından her sabah arabamın üzerinde farklı çöp çeşitleri ile karşılaşıyorum. Örneğin; sigara külü, ekmek kırıntıları, çekirdek kabukları, meyve kabuk ve çekirdekleri, ne olduğu belirsiz sıvı maddeler, hatta salça bile gördüm bir keresinde arabanın tavanında. Hatta ve hatta geçen ay arabanın üst tarafı komple beyaz (muhtemelen sprey) boya ile kaplanmış. Bu olay, araç evimin önünde iken oldu. Artık kim nereyi boyadıysa evinde Rahat rahat evimin önüne koyamıyorum aracımı. Her gün de kullanmayacağımdan dolayı aracımda örtü kullanmak istiyorum.
Biraz araştırma yaptım. 50 ile 300 TL arasında değişen fiyatlarda örtüler var. Pahalı olanlar su geçirmez, havalandırmaya ihtiyaç duymaz, aracı çizmez, terleme yapmaz falan diyor. Ucuz olanlar gerçekten koruyacaz diye zarar verir mi merak ediyorum.
Bir de bu havalandırmaya neden ihtiyaç duyuluyor örtüde? Havalandırılmazsa n'olur?
İçi miflonlu olanlar tavsiye ediliyor, örtülü iken örtü hareket edince çizilmesin boya diye, doğru mu? Siz ne dersiniz?
Dikişsiz tek parça ve su geçirmez olması tavsiye ediliyor. Siz ne dersiniz?
Var mı tavsiye edeceğiniz satın alabileceğim bir yer, marka?
Şuan Offine!
Şuan Offine!
Yıldırım.sar06 LadyZaza
TofasTeam Üye

  • Konular103
  • Mesajlar1,678

  • İsim: Yildirim
    Şehir: Ankara
    Yaşınız: 18
    Araç Serisi: 2000 Doğan 1.6ie
Havalandırma olmadığı taktirde boya çok ısınıyor ve içerdeki nemli hava dışarı çıkamadığı için çadır arabanın boyasını yapışıyor. Havalandırma bu yüzden önemli. Ve çadırı ortmeden önce de arabanın temiz olması lazım, yok eğer tozlu olursa çadırın arasında kalan tozlar arabayı cizer
---ANKARA İL TEMSİLCİSİ ---
---06 LZ 854---
Şuan Offine!
Şuan Offine!
abdullahmk Şahsına münhasır
Kovulmuş Üye

  • Konular36
  • Mesajlar258

  • İsim: Abdullah
    Şehir: İstanbul
    Yaşınız: 32
    Araç Serisi: 90 Şahin
Anladım.
İnternet üzerinden almak istiyorum ama güvenemiyorum. Görmeden almak ne kadar mantıklı? Şahin'e özel boyutlarda örtüler var. Bauhaus, Carrefour, Tekzen gibi yerlerden görerek alınabilir ancak ne kadar oturur arabaya ne kadar uyum sağlar bu sefer ona da güvenemiyorum.  Huh
Şuan Offine!
Şuan Offine!
MyYanar06 BAĞIŞÇI Üye
BAĞIŞÇI Üye

  • Konular126
  • Mesajlar4,436

  • İsim: Mustafa
    Şehir: Ankara
    Yaşınız: 27
    Araç Serisi: Şahin
    Model Yılı: ----
  • Rep puanı 21
yapı marketlerde araştırma yapabilir misiniz? iade şansı var diye biliyorum aldınız uymadı geri iade edebiliyorsunuz diye biliyorum bunu çadır için bi sorun ona göre hareket edin biz çok önceleri kullanıyorduk çok iyi hatırlıyorum içi ekstra bezli idi ve ayrıca babam kaputtan bagaja kadar bu yorganlarda içlerinde kullanılan kalın yumuşak bezden almıştı altına onu koyuyorduk daha sonra çadırı çekiyorduk gayet basarılı oluyordu araba halen bizde boyasında en ufak sorun yok maasallah.
 [Resim: l794c.gif]
Bir Hayaldi Bırak Öyle Kalsın...
Şuan Offine!
Şuan Offine!
resat35 TofasTeam Üye
TofasTeam Üye

  • Konular12
  • Mesajlar107

  • İsim: Reşat
    Şehir: İzmir
    Yaşınız: 21
    Araç Serisi: Doğan SLX 94
@abdullahmk Size tavsiyem kumaş satan bir yerden Amerikan Bezi temin ederek terzide verdiğiniz ölçülere göre arabanıza özel örtü diktirmeniz. Altını lastikli yaptırırsanız kullanım kolaylığı da olur. Bu bez %100pamuktur terletmez ve çok iplikli olanları makbul toz vs. Geçirmez. Aynı zamanda bebek bezinin ülkemizde olmadığı dönemlerde kullanılan bezdir. Yağmurlu havalarda ise yapı marketlerden hışır naylon örtü alarak brandanın üzerine örtüp bantlarla da yapıştırdığınızda brandanız su geçirmez olacaktır.
AMERİKAN BEZİ
[Resim: Screenshot_2017_09_07_23_58_51.png]

HIŞIR ÖRTÜ
[Resim: Screenshot_2017_09_08_00_01_22.png]
Şuan Offine!
Şuan Offine!
abdullahmk Şahsına münhasır
Kovulmuş Üye

  • Konular36
  • Mesajlar258

  • İsim: Abdullah
    Şehir: İstanbul
    Yaşınız: 32
    Araç Serisi: 90 Şahin
@pisyanci, iade mümkün ise neden olmasın denemekten zarar gelmez.
@resat35, babam da diktiririz dedi ama ben o fikre pek sıcak bakmıyorum. çünkü hem hazırlarla aynı fiyata gelir hemen hemen, hem de yanlış olur, eksik olur vs bir de terziyle uğraşmıyım. çünkü terzi iade de kabul etmez özel dikilmiş bir şeyi. hazır almak daha uygun gibi geliyor bana. öneri için teşekkürler.

Şu ürünü bugün gidip yerinden görerek satın aldım. Fiyatı 130 TL. İnternette yaptığım araştırmada memnuniyetsizlik yaşayan görmedim. İçi miflon kaplı, yeteri kadar yumuşak. Ürün ne çok kalın ne de çok ince tam ayarında bir kalınlığa sahip. Araca da çok güzel oturdu. Tamponlara denk gelen kısımları lastikli, o yüzden sıkıca tutuyor. Alt orta kısımlara iple germek için çentik koymuşlar karşılıklı, ancak kullanmaya gerek olmayacak gibi çünkü baya sıkı tutuyor ön ve arka lastiklerden dolayı. İnşallah ben de memnun kalırım. Pasta cila için yıkamacıma teslim ettim aracı az önce. Şöyle gıcır bir şekilde aldıktan sonra artık örtecem inşallah.