Muhammed TAŞ
Arabada Frene Basınca Ses Gelmesi Nedenleri - Tüm Çözümler
0
1
Konuyu Okuyanlar:1 Ziyaretçi
Şuan Offine!
Şuan Offine!
Muhammed TAŞ Yönetim
Site Kurucusu

  • Konular91
  • Mesajlar353

  • İsim: Muhammed
    Şehir: Ankara
    Yaşınız: 30
    Araç Serisi: Şahin
    Model Yılı: 1994
  • Rep puanı 3
Aracınız da frene basınca ses gelmesi birçok sorundan kaynaklanabilir. Arabada seyir halindeyken frene basınca ses geliyorsa ilk olarak fren balataları ve fren diskleri kontrol edilmelidir. Bazı durumlarda tek bir tekerden ses gelebilir, arka veya ön tekerlerden geliyorsa ona göre bir takım kontroller gerçekleştirilir.
Frene basınca ön tekerden ses geliyorsa akla gelen ilk problem fren balatasıdır. Fren balatası bitmeye yakın olduğu zaman ötme ve sürtme sesleri çıkartabilir. 
Frene Basınca Ses Gelmesi

Frene Basınca Ön Tekerden Ses Gelmesi


Frene basınca ön tekerden ses gelmesi durumunda araç life kaldırılır ve ön teker bileşenleri kontrol edilir. Bunun genellikle iki nedeni vardır. Fren balatasının bitmiş olması ve fren balatasının kalitesiz olması gibi durumlarda ön tekerlerden ıslık ve ötme dediğimiz sesler gelebilmektedir. Fren balatası bitmeye yakın durumdaysa frene basınca sürtme sesine benzer bir ses duyabiliriz. Bu gibi durumlarda hemen fren balatası değişimi sağlanmalıdır. Ayrıca fren balatalarının yerleştirildiği alanda kaliper sistemi mevcuttur. Kaliper gevşek olduğu durumlarda da araç fren yaptığında ses yapabilmektedir.
Frene basınca tekerlerden ses gelmesinin diğer sebepleri:
  • Fren balatalarının tamamen aşınması
  • Fren diski problemleri
  • Fren hidroliğinin bitmesi
  • Fren sisteminin uygun monte edilmemesi

Frene Basınca Arka Tekerden Ses Gelmesi


Frene basınca arka tekerden ses gelmesi durumunda bakılacak ilk yer arka fren balataları ve arka kampana merkezidir. Kampanalı araçlarda içeride ki yay kısmı koptuğu zaman arka tekerden sürekli ses gelmeye başlar. Tamiri her ne kadar kolay olsa da her frene basınca ses yapması bir süre araç sürücüsünü huzursuz etmektedir. Frene basıldığında hangi tekerden ses geliyorsa o tekerin açılması ve kontrol edilmesi durumunda sorunun oldukça basit olduğu görülecektir.

Frene Basınca Gelen Sürtme Sesi


Frene Basınca Sürtme Sesi
Fren esnasında sürtme sesinin gelme sebepleri arasında fren balatasının incelmiş olması yer almaktadır. Bitme seviyesine gelen fren balatası sürtme sesi çıkartabilmektedir. Bu durum fren diskine de zarar vermektedir. Frene basınca sürtme sesi geliyorsa en kısa süreçte fren balatasının değişiminin yapılması gerekmektedir.
Web Tasarım  - Reklam Danışmanlığı
İnstagram: DoğayaKaçanAdam
TofasTeam.com 


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Gazlı, Benzinli ve Dizel Arabada Tekleme Neden Olur? Muhammed TAŞ 0 8 15.11.2023, 22:23
Son Yorum: Muhammed TAŞ