Cadde_yapalim
0 araba almanın mantıklı açıklaması
14
202
Konuyu Okuyanlar:1 Ziyaretçi
Şuan Offine!
Şuan Offine!
Cadde_yapalim TofasTeam Üye
TofasTeam Üye

  • Konular9
  • Mesajlar18

  • İsim: Altan asna
    Şehir: Kayseri
    Yaşınız: 25
    Araç Serisi: Doğan SLX
    Model Yılı: 1998
Ancak ve sadece konforla açıklanabilir sanırım. Bu gün değer kaybı en az olan araçlardan toyota corolla nın sıfırı 900 bin lira. Aynı marka modeli 7 yaşındaki 100.000 km de olan 2016 modeli ortalama 630 bin lira. Yani sıfır bir toyota alıp 7 yılda 100 bin km binip sattığınızda 270 bin lira eksiğe satıyorsunuz. Bu da ayda 3200 lira cebinizden buharlaşıyor. Bu gün 2000 model bir doğanla 1993 model doğan arasında en fazla 60 bin lira oynar. Hadi sıfır motor attınız cartına curcuna 30 bin harcadığınız gene de 180 bin lira cebinizde kalır.

0 araba almanın mantıklı bir açıklamasını bulamıyorum. Görüşleriniz?

not: araba fiyatları sürekli artıyor demeyin 900 e aldığınız toyota yı 7 yıl sonraki piyasada 1,5 milyona satsanız da sıfırı izin gene üstüne en az 600-700 bin lira koymanız gerekecek.
[+] 1 üye bu paylaşımı beğendi
                          6 kolda buldum. 2 kolda bulamadığım mutluluğu.
Şuan Offine!
Şuan Offine!
mesdogru TofasTeam Üye
TofasTeam Üye

  • Konular22
  • Mesajlar681

  • İsim: Mesut
    Şehir: İstanbul
    Yaşınız: 51
    Araç Serisi: Kartal S
    Model Yılı: 1998
Sn @Cadde_yapalim Altan bey, ilginç bir soru/konuya değinmişsiniz. Bu sorunun ekonomik, psikolojik, kültürel bir çok nedeni bulunmakta. Sosyolojinin alanına giren bir konuda net olarak "şu nedenden dolayı (!)" demek pek mümkün değil.

Kimi zaman konfor, kimi zaman statü, kimi zaman ekonomi, kimi zaman alışkanlık, kimi zaman sıfır araç kokusu.

Spesifik olarak o kadar çok neden var ki, "salt şu neden" diyemiyoruz. Aslında tek neden insan. Evet (!) Tek neden, her insanın olay ve olgulara bakış açısının farklı olması. Şimdilik bu kadar diyelim ve diğer üyelerimizi de dinleyelim. Daha detaylı bilgi paylaşmamız gerekir ise, konu bağlamında dah da zenginleştirilmiş ileti ile tekrar katkı sağlayabilirim.

Esen kalın.
[+] 4 üye bu paylaşımı beğendi
Şuan Offine!
Şuan Offine!
rantez22 T-Stopcu
**
Aktif Tofaşcı

  • Konular24
  • Mesajlar5,421

  • İsim: Muhammed
    Şehir: Edirne
    Yaşınız: 29
    Araç Serisi: Murat 131 Kartal
    Model Yılı: 1984
2016 model 630 bin (: sıfırı 900 bin (: sen olsan hangisine bakardın (: 7 yaşındaki araca o fiyat ben kendi adıma vermem elimde birikim var üstüne kredi çekerim gider sıfırı alırım (: sonuçta sıfır sıfırdır. (: ve her sene daha fazla değişen teknolojiler var


ama bunu yanında insanları sıfıra iten sebepte ikinci el araçların değerlerinin değişkenlik göstermesi . dün 2012 peouget 206 baktım 321 bin ama başka bayide araç 275 bin aynı model km (:


ama nolursa olsun sıfır derim .
ALAMANCI
Şuan Offine!
Şuan Offine!
Cadde_yapalim TofasTeam Üye
TofasTeam Üye

  • Konular9
  • Mesajlar18

  • İsim: Altan asna
    Şehir: Kayseri
    Yaşınız: 25
    Araç Serisi: Doğan SLX
    Model Yılı: 1998
Ana fikri anlamadınız sanırım.
                          6 kolda buldum. 2 kolda bulamadığım mutluluğu.
Şuan Offine!
Şuan Offine!
TÜRK_EGiNLi Aktif Tofaşcı
**
Aktif Tofaşcı

  • Konular12
  • Mesajlar471

  • İsim: Ahmet
    Şehir: Erzincan
    Yaşınız: 58
    Araç Serisi: Şahin S
    Model Yılı: 1996
@Cadde_yapalim 

Bu konu @mesdogru arkadaşımın dediği gibi kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir,benim tercihim hiç tereddüt dahi etmeden sıfır araç alırdım,her şey kazanılabilir lakin sıfır araç ile aynı zamanda huzuru ve zamanı satın almış olabilirsiniz, aylık 3200 tl varsın buharlaşsın özellikle zaman hepimiz için çok değerli ve para ile satın almak neredeyse mümkün değilken eski arabayı aldınız sizden önceki nasıl kullandı,hasarı varmı, çürüğü varmı bunları öğreneceksiniz sorunları gidermek için sanayilerde usta bakacaksınız bir de işten anlamayan birine denk gelirseniz çekeceğiniz çile ve zaman kaybı aylık olarak buharlaşan 3200tl yanına bir miktar daha ekleyerek yada biran önce araçtan kurtulma ki (bence en iyi seçenek) ufak bir zararla satma,Sadece size değil bütün arkadaşlara sıfır araç alma şansı olan hiç düşünmesin hemen alsın,unutmayın her şeyi satın alabilirsiniz zamanı asla....
[+] 3 üye bu paylaşımı beğendi
Şuan Offine!
Şuan Offine!
barisdg TofasTeam Üye
TofasTeam Üye

  • Konular42
  • Mesajlar462

  • İsim: Barış
    Şehir: Trabzon
    Yaşınız: 25
    Araç Serisi: Kartal S
    Model Yılı: 1998
İşyerinden abim 50 bin tl ye sıfır reno symbol aldı. Aracının piyasası şuan 400 bin tl  Smile
Şuan Offine!
Şuan Offine!
Cadde_yapalim TofasTeam Üye
TofasTeam Üye

  • Konular9
  • Mesajlar18

  • İsim: Altan asna
    Şehir: Kayseri
    Yaşınız: 25
    Araç Serisi: Doğan SLX
    Model Yılı: 1998
Tekrar sıfır sembol almak isterse üzerine ne kadar koyması lazım peki? Aradaki farkı yıla bölünce cebinden çıkan yıllık parayı bulabilirsiniz.
                          6 kolda buldum. 2 kolda bulamadığım mutluluğu.
Şuan Offine!
Şuan Offine!
mesdogru TofasTeam Üye
TofasTeam Üye

  • Konular22
  • Mesajlar681

  • İsim: Mesut
    Şehir: İstanbul
    Yaşınız: 51
    Araç Serisi: Kartal S
    Model Yılı: 1998
(21.03.2023, 09:31)Cadde_yapalim yazdı: Tekrar sıfır sembol almak isterse üzerine ne kadar koyması lazım peki? Aradaki farkı yıla bölünce cebinden çıkan yıllık parayı bulabilirsiniz.

Sn Altan bey, otomobil salt ekonomi değildir. Otomobil, kullandıkça yeniyen bir ürün de değildir, aksine eskir.
Ancak, sıfır bir otomobilin ilk alındığı andan bir kaç yıl sonra satıldığı ana kadar olan süre içerisinde sahibine verdiği hizmetin niteliği tartışılamaz. Sıfır olarak alınan bir otomobil ilk 1/5 yıl arasında kullanıcıya bazı konularda ciddi anlamda destek olur.

Bunlar;
1-) Yeni bileşenler ile daha sorunsuz bir sürüş. 
2-) Yeni güvenlik sistemi ile daha güvenli bir sürüş.
3-) Yeni donanım ile daha konforlu bir sürüş.
4-) Yeni ve gelişmiş motor teknolojisi ile daha ekonomik bir sürüş.
5-) Yeni bir aracın daha uzun ve sorunsuz bakım aralıkları.
6-) Yeni bir aracın belirli bir süre/Km fabrika garantisi altında olması.
Şeklinde sıralanabilir. Bu liste, kişinin kültürel ve ekonomik durumuna göre de artırılabilir.

Taktir edersiniz ki, otomobil kullanıldıkça yıpranmaya başlayan, süreç içerisinde tamir ve bakım yapılması gereken elektro/mekanik bir araçtır. Bazen insanlar, sadece bu sorunlar ile uğraşmamak adına sıfır araç almaktadır. 

Kısaca toparlar isek; Her şeyin bir bedeli var. Sıfır araçların kullanım sonrası 2.ci el olması, süreçle bir miktar değer kaybetmesi gayet olağan. Ancak bu süreç içerisinde kullanıcıya verdiği konfor, güven hissi, sorunsuzluk ve hizmet, bu bedeli katbekat hak ediyor. 

Esen kalın.
[+] 5 üye bu paylaşımı beğendi
Şuan Offine!
Şuan Offine!
mirafiori131 Trust Garaj
****
Moderatör

  • Konular47
  • Mesajlar2,818

  • İsim: Arda
    Şehir: İstanbul
    Yaşınız: 38
    Araç Serisi: Şahin 1.6i.e
    Model Yılı: 2000
  • Rep puanı 17
1999 yılının aralık ayında, 4 milyar 250 milyon liraya sıfır km olarak almıştık aracı, şuan 100 bin kmde, orjinal araç, boyanması gerekli, her halde 120-130 bin tl eder, şuanki piyasaya göre, satmaya kalksak. Şimdi zararmı ettik biz 2023 yılına geldiğimizde ?

Otomobil binmek içindir, a noktasında b noktasına götürmek içindir. Kar zarar mantığı ile baklıldığı için piyasa böyle saçma sapan.. Tabi ekonomik durumlar ve ekonomik şartlar maalesef elimizdeki her şeyi daha kıymetli yapıyor.
2000 model 70 lerin teknolojisini taşıyan bir araç 120 130 bin tl etmesi ne kadar mantıksız. Bence ederi 25 30 bin tl olmalı... Ama dediğim gibi ekonomik şartlar piyasayı ve elimizdekini kıymetli yapıyor.

Ayrıca piyasada sözüm meclisten dışarı herkez üç kağıtçı olmuş kusur saklamakta bizim piyasanın üstüne yok. Maddi durumum el verirse her zaman sıfır alma taraftarıyım...  Edeceğim zarar en sonda gelir benim için.
[+] 4 üye bu paylaşımı beğendi
Şuan Offine!
Şuan Offine!
Ozant TofasTeam Üye
TofasTeam Üye

  • Konular14
  • Mesajlar554

  • İsim: Ozan
    Şehir: İstanbul
    Yaşınız: 36
    Araç Serisi: Diğer
    Model Yılı: 2001
paramız yoksa zaten ikinci üçüncüyü geçtim onuncu anca alıp öyle biniyoruz.
ancak param varsa ve sıfır araç alabiliyorsam asla gidip kullanılmış araç almam, sizden önceki neresine ne yaptı, nasıl bindi, hangi kalitede yedek parça ile yeniledi eskiyenleri, tamiri yapan usta nasıl yaptı bilemiyoruz.

hele ki arkadaşlar burası Tofaş grubu bir site, yani kullanıcılarımızın çoğu defalarca el değiştirmiş, çoğu feleğin çemberinden geçmiş, çürümüş, neredeyse üzerinde fabrikasyon pek bişey kalmamış araçlar, yani maddi gücü az kimseleriz, bizlerin bindiği araçların pek çoğu sürekli sanayide, ustada, yolda bırakma ihtimali de olan araçlar, ekonomik ömrü çoktan bitmiş, miladını doldurmuş araçlar, bizler için zaten sıfır alma ümidi pek yok. o yüzden konuya buradan bakınca çok bi anlamı da kalmıyor bizler için.

ama gücüm var da iki üç yaş bir araba alacak olsam sıfıra yönelirdim; 5 yıl kafan rahat, sadece yağ-su bakımına giriyorsun, arıza neredeyse yapmıyor ilk 5 sene içinde, garanti kapsamında olduğundan zaten araçta bir sorun olsa ücretsiz değişim ve servis süresince ikame araç desteği var. tabi ki işin konforu, güvenliği, vb. gibi bir sürü de diğer avantajları söz konusu oluyor. bir de şu an bayide 400 binin altında alınabilecek 1.4 easy fire bi egea sarı sitede 550 bine kadar çıkıyor. o yönden bakınca az kmde bazı ikinci el araçlar sıfırından daha pahalıya alıcı buluyor. 

bizlerin bütçelerinde arkadaşlar için zaten sıfır bi hayal gibi, yan, başka hiç bir yere borcun olmayacak, elinde birikmişin olacak da gidip denkleştirip bi sıfır araç alacaksın, onda da arkadaşın yazdığı corllo fiyatlarına zaten çıkılmıyor, egea filan alınıyor, bugün sıfırı en düşük pakette 400 bin bandında, bi 6 ay kadar beklerseniz fabrikadan sıfır alabiliyorsunuz. maksimum buna yönelebiliriz.

bizler gibi üçüncü dünya ülkelerinde maalesef ki sıfır araç fiyatını sollamış ikinci el ile yaşıyoruz, emlak piyasası da böyle ...

bizler de bir iki aylığımıza sıfır araç almayı isterdik ama coğrafya kaderdir...
[+] 2 üye bu paylaşımı beğendi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Information
Karantinada Yatan Araba İçin Ne Yapılmalı? Falcon417 4 260 01.05.2020, 22:34
Son Yorum: Hüsami
Heart
Araba satın aldı greenearth73 2 242 14.07.2017, 17:52
Son Yorum: greenearth73
Information
Üzerime araba alınabiliyor mu? loli 7 309 06.04.2016, 16:37
Son Yorum: Yıldırım.sar06
  Araba satışı bi bakarmısınız ? yunusyurek95 0 145 16.03.2016, 21:56
Son Yorum: yunusyurek95
  merhaba araba sıgortası bewildered 3 240 11.09.2013, 14:01
Son Yorum: bewildered